was successfully added to your cart.

Winkelmand

Beste SHIZEN lezers!

Sinds meer dan een jaar zijn Bart en ik (Junko) een bedrijfje begonnen, genaamd SHIZEN. Ons doel met dit bedrijfje is om Japanse (eventueel Koreaans, Taiwanees en Chinese) gezondheid en wellness producten te importeren, die nog niet/weinig te koop zijn in Nederland:).
Voor dit bedrijfje zijn we afgelopen winter in Japan geweest. We hadden besloten dat Japanse thee en Matcha ons eerste SHIZEN product zou worden, omdat Japan een eeuwen lange traditie heeft in deze producten, en hierover veel mooi aanbod en kennis over is.
Daarom was het doel van onze reis om in de Japanse thee wereld te duiken. We wilde zoveel mogelijk leren over groene thee en Matcha, zoveel mogelijk proeven en mensen ontmoeten die werkzaam zijn in de Japanse theewereld.

Kyoto, het centrum van de Japanse thee cultuur
Het viel ons op dat er in Japan zelf, veel meer soorten thee te koop zijn dan we aanvankelijk hadden verwacht. Alleen al in de stad Kyoto waren al tientallen, zo niet honderden theewinkeltjes!! Elke theewinkel bood weer andere soorten groene thee en matcha aan. Het smaak verschil is afhankelijk van de grond waarop de thee is verbouwd, de grootte van het blad, de manier van oogsten en verwerken van de thee.
We konden qua smaak niet verveeld raken! Het was een ware thee proeverij reis!

Kwaliteit bepalen van thee
Eigenlijk zou je thee als wijn kunnen zien. Elke regio heeft zijn eigen thee, en de smaak verschilt hierdoor. Daarnaast is er een groot schala aan kwaliteiten. Er is goede kwaliteit, minder goede kwaliteit, en de smaak beoordeling moet je ontwikkelen en gevoel voor krijgen.
Alle Japanse thee en Matcha is gemaakt van de zelfde plant, de Camelia Sinensis. De beste kwaliteit thee komt van de bovenste blaadjes van de plant (premium SENCHA 煎茶) of de eerste oogst is (SHINCHA 新茶), in totaal zijn er per jaar 3 oogsten.

Op www.shizen-products.com hebben we al wat eerste thee soorten staan uit Japan, onder andere de premium SENCHA 煎茶 en eerste oogst thee SHINCHA 新茶. Op dit moment werken we samen met Ippodo, een van Japans bekendste en oudste theehuizen. Daarnaast zijn er nog veel meer verschillende andere Japanse thee’s (zoals Hojicha,Genmaicha en Matcha) en tradities rondom thee, zetmethoden, om optimaal van de smaak van Japanse thee te genieten. We willen op de site daarover meer informatie bieden.
Wanneer u suggesties heeft voor Japanse thee of Matcha, neem gerust contact met ons op! We helpen je graag om van heerlijke Japanse thee te genieten.


Alle gezondheid en welzijn toegewenst,
Junko Watanuki, SHIZEN.