was successfully added to your cart.

Winkelmand

Gezondheid verbeteren door middel van Groene thee en Matcha

Groene thee werd ontdenkt in China, jaren lang werd de groene thee als een medisch kruid gebruikt in de Traditionele Chinese geneeskunde.
Nadat de thee zaadjes vanuit China naar Japan waren meegenomen, werd het eerst door de Keizerlijke familie en religieuze mensen gedronken.
Het oudste Japanse boek over thee, Kissa Yojiki, beschrijft hoe door middel van thee de gezondheid behouden kan blijven. De eerste zin van het boek is als volgt: “Thee is het ultime mentale en medische remedie en heeft het vermogen om iemands leven meer compleet te maken”.

Werkzame stoffen
Doordat Japanse groene thee direct na het oogsten wordt gestoomd, blijven de bladeren groen. Op deze manier blijven belangrijke antioxidanten, polyphenols, intact.
De belangrijkste anti-oxidant van de groene thee is de catechine-type ECGC. ECGC wordt beschouwd als de meest actieve component en is de best onderzochte inhoudsstof van groene thee.
Het beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stoffen of deeltjes van onder andere sigarettenrook, luchtvervuiling en UV-straling. Deze vrije radicalen kunnen he tDNA aantasten.
Daarnaast kan het ECGC het cholesterol gehalte verlagen in het lichaam. Dit kan er dus voor zorgen dat de kans op hart en vaat ziektes verkleind kan worden.

De belangrijkste stoffen in groene thee:

 • Polyfenolen
  Zijn belangrijke stoffen goed voor het hart en de bloedvaten, anti-aging, ondersteunt het metabolisme en verlaagt het cholesterol gehalte.
 • L-theanine
  Geeft een rustgevend gevoel.
 • Theïne
  Geeft focus.
 • Vitamine c
 • Mineralen

Leefstijl:

Naast het feit dat de stoffen in groene thee over het algemeen een positief effect kan hebben op uw lichaam, is het geen vervanging voor medicatie.

Bij ziekten, raadpleeg dan altijd uw huisarts.

Groene thee en matcha kan wel een positief onderdeel zijn van een gezonde leefstijl. Voeding en voldoende beweging is van groot belang op het behouden van uw gezondheid, en om het risico op chronische ziekten te verlagen.

Bron: Natura Foundation