Waarom is Shizen opgericht en door wie?

Shizen is opgericht met de visie om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en welzijn van mensen. Japan heeft een lange traditie rondom gezonde voeding en wellness.
Wist u dat Japanners een van de oudste worden ter wereld? Een van de top producten die Japan te bieden heeft is sencha groene thee en matcha.
Deze producten kunnen erg ondersteunend zijn voor uw gezondheid en welzijn!
De naam Shizen (自然)betekend ‘natuur’ of ‘natuurlijk’ in het Japans. Hiermee proberen we de de kracht van de natuur te weerspiegelen, door het aanbieden van zo puur mogelijke, gezonde producten. Wat zowel goed is voor u áls de planeet.

De sencha en matcha van Shizen zijn zorgvuldig geselecteerd. We werken samen een biologische boer uit Shizuoka, Japan. Shizuoka staat in Japan bekend als provincie dat heerlijke en hoge kwaleit Japanse thee produceert. Misschien wel de beste van de hele wereld!

Voor vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen

Het idee begon allemaal tijdens de reizen naar Japan. De familie van mede-oprichtster Junko Watanuki, woont in Japan en gaat er daarom geregeld naar toe.
Daar zag Junko dat mensen een hoge leeftijd behaalden. Haar overgroot moeder had zelfs een leeftijd van 102 bereikt. Haar hele familie drinkt dagelijks heerlijke groene thee. Misschien is dat wel een van de geheimen uit Japan voor gezondheid en welzijn. Het gaat dan niet om thee uit een zakje, maar om échte thee; losse, jaarlijks verse, met een frisse groene geur en kleur en met een echte groene thee smaak!
Mede-oprichter Bart Pekel, heeft al 30 jaar ervaring in Oosterse krijgskunsten waaronder Okinawaanse Karate-Do, (Chinese) Qigong en Aikido.
Naast het regelmatig volgen van Karate stages in Europa gaat hij met regelmaat naar Japan. Tijdens een gezamelijke reis naar Okinawa (zuidelijk eiland van Japan), besloten ze de handen bij een te slaan en samen SHIZEN op te richten.