Waarom is Shizen opgericht en door wie?

Shizen is opgericht met de visie om kwaliteits groene thee en Matcha uit Japan aan te bieden aan geïnteresseerden in Nederland.
Japan heeft een lange traditie rondom wellness, lang leven en speciale mind-technieken (zen) wat allemaal terug komt in de thee en matcha traditie.

De producten van Shizen zijn zorgvuldig geselecteerd. We werken samen met de beste theehuizen, onder andere Ippodo uit Kyoto, dat sinds 1717 de hoogste kwaliteit thee en matcha produceert.

Voor vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen

Het idee begon allemaal tijdens de reizen naar Japan. De familie van mede-oprichtster Junko Watanuki, woont in Japan en gaat daarom geregeld naar het land van de rijzende zon.
Daar zag Junko dat mensen erg oud werden. Haar overgroot moeder had een leeftijd van 102 bereikt. Een van de Japanse gewoontes is het drinken van groene thee.
In Japan is groene thee het meest gedronken drankje en er is een enorme variëteit aan groene thee soorten (nee, niet uit een zakje! het gaat om verse, kwaliteits groene thee) en een van de Japanse geheimen is groene thee.
Met als doel mensen in Nederland kennis te laten maken met echte goede kwaliteits groene thee, en op deze manier een bijdrage te leveren aan de volksgezondheid, en het voorkomen van chronische ziekten, was ze vastberaden om kwaliteits groene thee en matcha naar Nederland te halen.
Mede-oprichter Bart Pekel, heeft al 30 jaar ervaring in Oosterse krijgskunsten waaronder Okinawaanse Karate-Do, (Chinese) Qigong en Aikido.
Naast het regelmatig volgen van Karate stages in Europa gaat hij met regelmaat naar Japan. Tijdens een gezamelijke reis naar Okinawa (zuidelijk eiland van Japan), besloten ze de handen bij een te slaan en samen SHIZEN op te richten.