Waarom is Shizen opgericht en door wie?

Shizen heeft als eerste missie om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en welzijn van mensen. Japan heeft een lange traditie rondom gezonde voeding en welzijn en deze willen we graag delen. Wist u dat Japanners een van de oudste worden ter wereld en bijna altijd een erg slank postuur hebben? Een van de redenen hiervan is hun eet- en drinkpatroon. Groene thee en matcha spelen daarin een erg belangrijke rol. Groene thee is het meest gedronken drankje in Japan en matcha wordt op wat specialere gelegenheden gedronken. Rondom matcha wordt van oudsher een ceremonie gecreëerd, waarbij een rust- en genietmoment wordt gecreëerd, ook wel ‘zen’ genoemd.
Een andere belangrijke missie is het kennis laten maken met kwaliteitsthee. Dit betekent het laten ervaren van echte Japanse groene thee, door kwaliteits losse, verse thee aan te bieden en bereidingsmethoden uit te leggen waardoor je het optimale uit de thee kan halen. Op deze manier hopen we dat je enorm kunt gaan genieten van de mooie, authentieke en verfrissende smaken van Japanse thee. De sencha en matcha van Shizen zijn zorgvuldig geselecteerd. We werken samen een 4e generatie biologische boer uit Shizuoka, Japan. Shizuoka staat in Japan bekend als dé provincie dat heerlijke en hoge kwaliteit Japanse thee produceert.
De naam Shizen (自然)betekent ‘natuur’ in het Japans. Voor deze naam is gekozen omdat we zo veel mogelijk natuurlijke producten willen aanbieden en daarnaast vinden wij het belangrijk om samen te werken met boeren die op een biologisch wijze thee produceren. De theeboer uit Shizuoka gebruikt geen pesticide en gebruikt zonnepanelen om daarmee zijn eigen productie op een duurzame manier te laten verlopen en omringende huizen met schone energie te voorzien.

Matcha

Voor vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen

  Het idee om Shizen op te richten begon allemaal tijdens een reis naar Japan. De moederskant van mede-oprichtster Junko woont in Japan en daarom gaat ze er geregeld naar toe. Daar zag Junko dat mensen een hoge leeftijd behaalden. Haar overgroot moeder had zelfs een leeftijd van 102 bereikt. Haar hele familie drinkt dagelijks heerlijke groene thee. Het gaat dan niet om thee uit een zakje, maar om échte thee; losse, verse, met een frisse groene geur en kleur en met een echte groene thee smaak!
  Junko heeft Gezondheid en Maatschappij gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen en is nog bezig met de opleiding Chinese geneeswijzen aan de Academie Qing-Bai.
  Mede-oprichter Bart Pekel, heeft al 30 jaar ervaring in Oosterse krijgskunsten waaronder Okinawaanse Karate-Do, (Chinese) Qigong en Aikido.
  Naast het regelmatig volgen van Karate stages in Europa gaat hij met regelmaat naar Japan. Tijdens een gezamelijke reis naar Okinawa (zuidelijk eiland van Japan), besloten ze de handen bij een te slaan en samen Shizen op te richten.

  Neem gerust contact met ons op: info@shizen-products.com

  Heeft u interesse om matcha of sencha groene thee te verkopen in uw winkel of salon? Neem dan ook gerust contact met ons op, dan zullen we u hierover meer informatie sturen.

  Matcha