Waarom is Shizen opgericht en door wie?

Shizen heeft de missie om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en welzijn van mensen. Japan heeft een lange traditie rondom gezonde voeding en wellness.
Wist u dat Japanners een van de oudste worden ter wereld en bijna altijd een erg slank postuur hebben? Een van de redenen hiervan is hun eet en drinkpatroon.
Groene thee en Matcha spelen daarin een erg belangrijke rol. Groene thee is het meest gedronke drankje in Japan en Matcha wordt op wat specialere gelegenheden gedronken.
Rondom Matcha wordt van oudsher een ceremonie gecreëerd, wat voor een waar zen- en genietmoment zorgt.
De producten van Shizen kunnen erg ondersteunend zijn voor uw gezondheid en welzijn!
Een andere belangrijke missie is het kennis laten maken met kwaliteits thee. Dit betekent smaak sensatie, bereidingmethoden en het correct drinken van thee om hierdoor ernorm te kunnen genieten van de mooie smaken.
De naam Shizen (自然)betekent ‘natuur’ of ‘natuurlijk’ in het Japans. Voor deze naam is gekozen omdat we de natuur willen eren en omdat soms juist producten uit de natuur gezond kunnen zijn en het lichaam beschermen.
Daarnaast vinden wij het belangrijk om samen ter werken met boeren die rekening houden met de natuur. Daarom kiezen wij voor pesticide vrije en biologische productie.
De Sencha en Matcha van Shizen zijn zorgvuldig geselecteerd. We werken samen een 4e generatie biologische boer uit Shizuoka, Japan.
Shizuoka staat in Japan bekend als provincie dat heerlijke en hoge kwaliteit Japanse thee produceert.

Voor vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen

Het idee begon allemaal tijdens de reizen naar Japan. De moederskant van de familie van mede-oprichtster Junko woont in Japan en gaat er daarom geregeld naar toe.
Daar zag Junko dat mensen een hoge leeftijd behaalden. Haar overgroot moeder had zelfs een leeftijd van 102 bereikt. Haar hele familie drinkt dagelijks heerlijke groene thee. Misschien is dat wel een van de geheimen uit Japan voor gezondheid en welzijn. Het gaat dan niet om thee uit een zakje, maar om échte thee; losse, verse, met een frisse groene geur en kleur en met een echte groene thee smaak!
Junko heeft Gezondheid en Maatschappij gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen en is nog bezig met de opleiding Chinese geneeswijzen aan de Academie Qing-Bai.
Ze houdt ook heel erg van theedrinken, wellness en beauty.
Mede-oprichter Bart Pekel, heeft al 30 jaar ervaring in Oosterse krijgskunsten waaronder Okinawaanse Karate-Do, (Chinese) Qigong en Aikido.
Naast het regelmatig volgen van Karate stages in Europa gaat hij met regelmaat naar Japan. Tijdens een gezamelijke reis naar Okinawa (zuidelijk eiland van Japan), besloten ze de handen bij een te slaan en samen Shizen op te richten.

Neem gerust contact met ons op: info@shizen-products.com