Welkom in de wereld van Matcha!

Matcha is de oudste en meest exclusieve, gewaardeerde groene theesoort uit Japan. Matcha is geliefd door haar volwaardige, zacht zoete aroma.
Matcha thee is in toenemende mate populair in Nederland geworden. Dat is niet zo verwonderlijk, de thee is een zogeheten superfood en zit bomvol antioxidanten!
Onze thee is afkomstig van een biologische én duurzame theeboer uit Shizuoka, een provincie waar de Mount Fuji gelegen is. De Matcha wat hier geteeld wordt,
werkt verkwikkend en bevat essentiële voedingsstoffen.
De door molenstenen gemalen schaduwgekweekte theebladeren, is Matcha rijk aan L-theanine – een aminozuur dat verantwoordelijk is voor het aroma.
In Japan hebben ze hier een speciale naam aan gegeven: umami.
De umami wordt gezien als de klasse graadmeter voor Matcha thee: hoe rijker de concentratie van umami, des te rijker de aroma.
Wij hebben ons product daardoor in drie categorieën verdeeld:
Essential (⸙)
Rich (⸙⸙)
Premium (⸙⸙⸙)

Matcha Superfood

Matcha bevat verschillende natuurlijke stoffen die het lichaam een boost geven. Onder andere Antioxidantten, L-theanine, theïne, vitamine en mineralen (onder andere ijzer).
• Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en dus cellen kunnen geschermen. Daarnaast zorgen deze antioxidanten  ervoor dat het LDL (‘slechte’) cholesterol wordt verlaagd en tegelijkertijd het HDL (‘goede’) cholesterol gelijk blijft. Dit is een van de redenen waarom Matcha goed is voor de bloedvaten en de kanst op hart en vaat ziektes kan verminderen.
• L-theanine is een aminozuur dat neurotransmittersystemen in de hersenen beïnvloedt (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat) en zorgt daardoor voor een kalmerende en rustgevend effect.
• Theïne versterkt de alertheid en focus (net als cafeïne). De theïne in Matcha is milder en heeft een minder heftige piek dan cafeïne in koffie.
Matcha is hierdoor een gezonde variant op koffie en andere dranken. Je krijgt natuurlijke energie en een gezonde boost!

Hoe maak ik Matcha?

Er zijn verschillende manieren om Matcha te consumeren. Je kunt ervoor kiezen om de Klassieke Matcha thee te drinken of een Matcha-Latte.
Dit is de Matcha die origineel in Japan wordt gedronken, het Dit wordt bereid met Matcha poeder en heet water.

Originele Matcha
① Voeg 1,5 thee lepel matcha poeder in een theekop of Matcha kom
② Voeg 80 graden warm water* toe en klop het poeder met een Matcha-klopper tot de poeder goed is opgelost er een schuimlaag ontstaat*
③ Schenk daarna de kop verder vol met 80 graden warm water. Wanneer je de Matcha wat sterker wilt drinken, voeg je wat minder water toe.
*Warmer dan 80 graden zorgt ervoor dat de Matcha bitter wordt, dus het is beter om geen kokend water te gebruiken.
*Het kloppen van de matcha is erg belangrijk om de Matcha-aroma los te krijgen.
Tip: Voor een Orginele Matcha raden wij Matcha Premium aan!

Perfecte Matcha-Latte
① Voeg 1,5 tl. matcha poeder in een theekop of Matcha kom
② Voeg een klein laagje 80 graden warm water toe en klop de Matcha met een Matcha-klopper tot de poeder goed is opgelost er een schuimlaag ontstaat
③ Voeg de kop tot de helft vol met 80 graden warm water en de andere helft met (opgeklopte) melk of plantaardige melk
④ Tot slot kunt u 1 tl. siroop toevoegen en lekker roeren
Tip: Voor een Matcha-Latte is de Matcha Essential of Matcha Rich geschikt!

Matcha inspiratie!

Tegenwoordig wordt matcha in van alles gebruikt. In Japan is het razend populair: het wordt in cake gestopt, koekjes, chocolade, noem maar op!
Misschien is nog wel het aller bekendste (en lekkerste!) de Matcha latte!