Heerlijke, verfrissende Japanse groene thee: Sencha

Sencha de meest populaire variant van Japanse groene thee, het wordt veel gedronken, niet alleen voor de verfrissende smaak maar ook voor de vele gezondheidsvoordelen. Voor deze groene thee worden alleen de jonge topblaadjes van de groene theeplant gebruikt, dit zonder takjes of andere delen van de plant. Sencha kent een speciale verbouwingstechniek, dat uniek is ontwikkeld in Japans. De blaadjes worden direct na de oogst behandelt met stoom. (Chinese groene thee wordt kort in een pan verhit, hierdoor wordt de kleur en smaak anders). Door het stomen van de blaadjes blijft de kleur fris groen en blijven belangrijke voedingsstoffen van het bladgroen intact. Vervolgens worden de bladeren gekneusd en gerold waardoor de aroma uit het blad loskomt. Als laatst wordt het gedroogd en is het klaar voor u om te drinken!

Verschillende graden sencha

Wij bieden verschillende graden sencha aan. Namelijk:
• Essential Grade
High Grade
• Premium Grade
Hoe hoger de graad, hoe zoeter en voller de smaak (dit komt onder andere door de toename van aminozuren). Daarnaast kan de hogere graad sencha vaker gezet worden met de zelfde blaadjes. De premium graad theeblaadjes kunnen tot wel drie maal herbruikt worden met alsnog een heerlijke volle smaak!
Daarnaast zitten er meer voedingsstoffen, zoals antioxidanten, in de hogere graad sencha, wat weer vele gezondheidsvoordelen met zich mee brengt.

Groene thee

Heerlijke bereiding van sencha groene thee

① Voeg 1 el. (2 gram) Sencha groene thee toe in een theefilter, zet deze op uw theemok
② Voeg 80 graden warm water toe* aan uw mok (+/- 175ml)
③ Laat het 45 seconden trekken en schenk het in in (mooie) kopjes
De theeblaadjes kunnen 3 maal herbruikt worden. Na de eerste keer hoeven de blaadjes slechts enkele seconde te trekken. Geniet van de heerlijke Japanse Sencha!
Tip: Bij sencha groene thee passen rijstkoekjes, mochi of andere lekkere Japanse zoete snackjes.
*Wanneer het met een hogere temperatuur wordt bereid of langer getrokken dan 45 seconden, kan er een wat bittere smaak ontstaan. De juiste bereiding is voor een perfect kopje thee dus van groot belang om het meeste uit de thee te halen.