was successfully added to your cart.

Winkelmand

GezondheidThee

Waarom is Matcha (en groene thee) zo goed voor de gezondheid?

By 30 januari 2018 augustus 2nd, 2019 No Comments

Waarom zijn groene thee en Matcha zo gezond?

Groene thee werd ontdenkt in China, jaren lang werd de groene thee als een medisch kruid gebruikt in de Traditionele Chinese geneeskunde.
Nadat de thee zaadjes vanuit China naar Japan waren meegenomen, werd het eerst door de Keizerlijke familie en religieuze mensen gedronken.
In het oudste Japanse boek over thee, Kissa Yojoki (喫茶養生記), wordt er beschreven hoe door middel van het drinken van thee de gezondheid behouden kan blijven.
Het boek werd door een bekende Japanse zen-buddhist, Myouan Eisa, geschreven. De eerste zin van het boek gaat als volgt: “Thee is het ultime medische remedie en heeft het vermogen om iemands leven meer compleet te maken”.

Gezondheidsvoordelen van groene thee en Matcha

De moderne wetenschap bevestigd dat er goede stoffen in groene thee zitten die de lichamelijke gezondheid stimuleren.
Uit het onderzoek van Kuriyama et all., 2006, beschrijft dat door het drinken van groene thee de kans op cardiovasculaire ziekten kan worden verlaagd.
Momose et all., 2016, beschrijft dat het stofje EGCG in groene thee het cholesterol gehalte (LDL-C) significant verlaagd.
Daarnaast zou bloeddruk verlaagd kunnen worden, beschrijft Peng et all., 2014, bij een meta-analyse van 14 Randomised controlled trials.
Groene thee verlaagd ook de kans op diabetes type 2, het zou ook gunstig zijn voor de huid, door de vele anti-oxidanten dat groene thee bevat.

Doordat Japanse groene thee direct wordt gestoomd na het plukken van de groene thee bladeren (in plaats van drogen), wordt de fermentatie voorkomen.
Het inactiveert potentieel gevaarlijke enzymen en tegelijkertijd blijven antioxidanten intakt. Deze antioxidanten, polyphenols, leveren een belangrijke bijdrage aan de gezondheids effecten van groene thee.

Voor wat is groene thee en Matcha goed?

– Verlagen van de kans op hart en vaat ziekten
– Het controleren van hoge bloeddruk
– Verlagen van LDL-cholesterol (‘slechte’ cholesterol)
– Verlaagd de kans op diabetes type 2
– Gunstig voor de bescherming van de huid

Op Shizen vindt u Japans beste thee kwaliteit, met volop de gezonde stoffen die de gezondheidsvoordelen leveren.
De beste Japanse groene thee vindt u op deze site. Shizen biedt onder andere groene thee aan van het Japanse thee huis Ippodo, uit Kyoto, die al sinds 1717 thee produceert.
Hieronder vindt u onze collectie van groene thee, we raden u aan om dagelijks 2 kopjes groene thee te drinken.