was successfully added to your cart.

Winkelmand

BlogGezondheid

Antioxidanten in groene thee en Matcha

By 28 mei 2018 november 12th, 2019 No Comments

Groene thee en matcha staan bekend om de vele gezondheidseffecten. Het zou onder andere de kans op hart en vaatziekten kunnen verlagen, maar hoe dan?

Een van de belangrijkste componenten van groene thee is catechine, met name EGCG. Catechine speelt een rol bij de opname van cholesterol. Het zorgt ervoor dat het LDL cholesterol (slechte vetten) minder worden opgenomen en dus het LDL cholesterol gehalte verlaagd. Door het dagelijks drinken van groene wordt de kans op aderverkalking (atherosclerose) en overige hart en vaatziekten kleiner.
Catechines hebben ook een anti oxidatieve werking. Antioxidanten binden zich met vrij radicalen, waardoor ze inactief worden en niet meer schadelijk worden voor het lichaam. Vrije radicalen kunnen de wand en de kern van lichaamscellen (het DNA) beschadigen en het verouderingsproces versnellen. Daarnaast heeft catechine een ontstekingsremmende functie.
Catechines zitten ook in andere planten (polyfenolen) zoals appels, bessen en cacao. Matcha heeft vergeleken met deze producten een hogere hoeveelheid catechine.
Een paar kopjes groene thee per dag of een kopje matcha kan dus zéker een positieve bijdragen leveren op uw lichaam, dus onder andere dankzij de catechine.

Shizen biedt heerlijke biologische matcha uit Shizuoka aan!